De opgave

Sint Trudo heeft voor De Driehoek een specifiek type bewoner voor ogen. Iemand die ervoor kiest om hoogstedelijk te wonen, per se in een bruisende omgeving, waar van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht iets te beleven valt, alle dagen in de week. Een eigenzinnig iemand die staat op zijn vrijheid en die zijn eigen gang gaat. Die wil kunnen kiezen uit allerlei voorzieningen en services die lekker makkelijk zijn. Of die een heleboel tijd besparen.

Wat voor woonruimte past bij iemand met zo’n uitgesproken levensstijl? Iets wat in grote wereldsteden een ‘condo’ wordt genoemd. Een heel compact (en dus betaalbaar!), trendy appartement van pakweg 50 m², met een bruto hoogte van 4 m. Een kleine, slim ingerichte woning die ondanks zijn beperkte oppervlakte toch alle gebruikelijke (woon)functies bevat en dus als een volwaardige woning gebruikt kan worden. Omdat functies niet per se tegelijkertijd uitgevoerd hoeven te worden is er de mogelijkheid om (gedeelten van) ruimten dubbel te gebruiken.

Opgave van deze ontwerpwedstrijd is het ontwerp van een innovatieve ruimtelijke invulling (een of meerdere elementen) waarin de noodzakelijke functies van een woning zijn gevat. De uitwerking van gewenste functionaliteit en uitstraling en het gewenste karakter op de beperkte oppervlakte van de condo moet zodanig zijn dat de bewoner geen gebrek aan ruimte ondervindt, maar zich juist in al zijn behoeften voorzien voelt. Het is essentieel dat de bewoner niet iets mist wat het directe gevolg zou kunnen zijn van het gebrek aan ruimte. Zo is er plek voor de strijkplank en de wasmand! Typerend voor de condo zijn ruimtelijkheid, lucht en licht, detaillering en ordelijkheid.

Meer informatie over de opgave tref je aan in het Wedstrijdreglement dat je kunt vinden op de pagina ‘Informatie’ van deze website.