Visie

De condo-toren komt terecht in de kern van Strijp S: De Driehoek. De rauwe, monumentale industriële gebouwen van de Hoge Rug, het Klokgebouw, de Machinekamer en het Ketelhuis vormen samen met nieuwbouwprojecten De Driehoek: dé reden om op de A2 de afslag Eindhoven te pakken. Het wordt een bruisend gebied waar mensen met veel plezier wonen, werken, creëren en ontspannen. Het hoogstedelijke gebied krijgt een hoge dichtheid, waardoor er 24 uur per dag, 7 dagen per week levendigheid heerst. Met de Leidingstraat als een rode draad door het stedelijke gebied, ervaar je overal in De Driehoek de mooie industriële atmosfeer.

De werkruimten in De Driehoek bevinden zich met name in het Klokgebouw en de Apparatenfabriek en zijn vooral gericht op (startende) ondernemers in de creatieve industrie. Er komen in De Driehoek geen ketens en franchiseformules, maar vernieuwende retailvormen. Denk aan bijzondere boetiekjes, pop-up stores en coming soon concepts. De horecaconcepten zijn ook anders dan anders. Zo zijn al de spraakmakende, industriële restaurants in de Machinekamer en het Ketelhuis vormgegeven en is er een vershal in het Veemgebouw. . Op het Veemgebouw komt een rooftop restaurant en onderin een foodcourt. Voor de ontspanning is er alle ruimte voor urban sports als skaten, street- en breakdancing, BMX’en en boulderen. Cultureel kun je je hart ophalen aan concerten en voorstellingen in de evenementenhallen van het Klokgebouw, muziek maken of luisteren bij PopEi of op ontdekkingstocht bij de Ontdekfabriek.

De condo-toren omvat onder andere: Woon- c.q. verblijfsruimte; Ontvangst- c.q. ontmoetingsruimte (voor het ontvangen van meerdere personen tegelijk, bijvoorbeeld bij een feestje); Slaapruimte; Logeerruimte; Keuken; Eetruimte waar je met meerdere personen kunt eten; Sanitair; Wassen en drogen; Voldoende bergruimte; (Fietsen)stalling; Buitenruimte. Die functies worden niet allemaal in het (privé) appartement gesitueerd. Daarvoor is de ruimte te beperkt. Naast een privé-ruimte omvat het concept dan ook semi-collectieve voorzieningen (voorzieningen exclusief voor condo-bewoners) en openbare voorzieningen.
De semi-collectieve voorzieningen, waarvan naar behoefte gebruik kan worden gemaakt, dienen bij voorkeur verwerkt te worden in het gebouw. De openbare voorzieningen kunnen zich zowel in hetzelfde gebouw bevinden als op een andere locatie/in een ander gebouw op Strijp S.